قرلق ها یکی از شاخه های قوم ترک و از نواده های حضرت نوح (ع ) هستند

ساخت وبلاگ

قرلق های افغانستان یکی از شاخه های قوم ترک و از فرزندان عامور ابن توبل و ابن یافث ابن نوح(ع) هستند نه هزاره های دری زبان، قوم شریف هزاره به عنوان یکی از اقوام بزرگ افغانستان  نزد ما قابل احترام است؛ اما در پاسخ کسانیکه بدون اطلاعات مطالبی را پیروامون اینکه قرلق ها یکی از شاخه های قوم هزاره هستند و نظر به جبر تاریخ اصلیت خویش تغییر داده اند باید نوشت که قرلق ها یکی از اقوام مستقل و پر نفوس افغانستان است که در کنار سایر اقوام ساکن در کشور شجاعانه رزمیده و از تاریخ شرشار چون سلطان محمود غزنوی برخوردار هستند.

در مقاله کنونی سعی نموده ام با استفاده از منابع موجود و رساله های محقیق گرامی چون عبدالله حاجی زاده، عبدالقدیر قرلق که اکنون در دیار غربت به سر می برد و منابع آنلاین مطالب را پیرامون ترک بودن قوم قرلق جمع آوری نماییم.

به رغم اینکه شماری زیادی از هموطنان ما باورمند بدین هستند که قرلق ها قوم مستقل نیست، بدون اطلاعات و موارد مستند تاریخی، به میل خویش قرلق ها را به اقوام دیگر در کشور ربط داده، آنان را به شاخه های چون هزاره قرلق، ازبک قرلق، ترک قرلق و ممکن در آینده نزدیک به پشتون قرلق و غیره شاخه ها منقسم نموده  و به نفع خویش استفاده نمایند؛ باید نوشت که قرلق ها یکی از شاخه های قوم ترک و از فرزندان حضرت نوح(ع ) هستند.

شماری زیادی از مورخین چون بلعمی، یعقوبی، مسعودی، مسعودی شرف الدین علی یزدی، خواجه رشید الدین فضل الله و غیره .. . در متون تاریخی و آثار بجا مانده شان شجره ترکان را این گونه بیان کرده اند:"ترکان همه از نسل یافت بن نوح (ع )هستند"(عبدالله حاجی زاده صـــ19)

بر بنیاد شواهد و مدارک تاریخی کشور های مختلف جهان، هنگامیکه کشتی نوح (ع) پس از طوفان در کوه جودی استقرار یافت، با در نظر داشت نیاز اجتماعی در آنجا قریه یی را بنام (بنام بازار هشتاد) بنا کردند«یعنی تعداد کسانی که از طوفان نجات یافته بودند هشتاد نفر بودند»، و به زندگی پرداختند، اما پس از مدتی به علت شیوع مرض طاعون شماری زیادی ساکنین این شهر به دارلبقا پیوستند؛ مگر نوح(ع ) و فرزندانش.

نوح(ع) دنیای مکشوفه آن وقت را که عبارت بودند از ( آسیا، اروپا و افریقا ) میان فرزندان خویش تقسیم نمود  که شرح بیشتر آن در این رساله کوچک قابل گنجایش نیست؛ اما آنچه که باید در این جا تذکر داده شود این است که حوزه شرق دور و شمال آسیا(چین، صقلابیه و ترکستان زمین را به پسر خویش بنام یافت سپرده است و تمام اصناف ترکان و مغلان از نسل وی به وجود آمده اند.

 یافث ابن نوح(ع) را یازده پسر بوده است که از این میان، ترک و خلخ از جمله پسران بزرگ تر وی می باشند.

ابن واضح یعقوبی مولف مروج الذهب می نویسد: که" ترک ها و خلخ ها(قرلقها ) از فرزندان عامور ابن توبل ابن یافث ابن نوح (ع) می هستند".

لذا با توجه به یافته های مورخین قرلق ها یکی از شاخه های قوم ترک می باشد که  تاریخ بیش 4 الی 5 هزار ساله دارند، قرلق تنها به افغانستان خلاصه نمی شوند. عبدالله حاجی زاده نویسنده کتاب قرلق در مسیر تاریخ می نویسد: که قرلق همین اکنون در شماری زیاد از کشور های آسایی زیست دارند.

قرلق ها در افغانستان، اکنون در بیشتر از 15 ولایت بصورت پراگنده زیست دارند و به زبان ها و لهجه های مناطق مسکونی شان صحبت می نمایند.

در بخش بعدی مقاله پیرامون وجه تسمیه قرلق ها نظریات دانشمندان و مورخین را بیان خواهیم نمود.

 


برچسب‌ها: ریشه های تاریخی قرلق ها
+ نوشته شده توسط عبیدالله قرلق در چهارشنبه پانزدهم فروردین ۱۳۹۷ و ساعت 12:9 |

قرلق های افغانستان ...
ما را در سایت قرلق های افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bobaidullah12f بازدید : 761 تاريخ : چهارشنبه 22 فروردين 1397 ساعت: 0:06